Olivia Lu en Jack  Liu hebben ambitieuze plannen met Chinees Indisch restaurant Kwai-Wan

‘Wij willen in Den Bosch onze droom waarmaken’

Olivia  Lu en Jack Liu zijn sinds 2018 de nieuwe eigenaren van Kwai-Wan. Het uit Shanghai afkomstige echtpaar voelt zich intussen heel erg goed thuis bij hun restaurant én in Den Bosch. Een taalbarrière is er niet, ook al zijn ze pas in maart 2016 naar Nederland gekomen. Jack spreekt en verstaat Nederlands behoorlijk goed en kan het ook lezen. Olivia is iets minder in het Nederlands, maar ze spreekt uitstekend Engels.

Na een jaar gewenning en aanpassing aan de Nederlandse cultuur en regels draait Kwai-Wan onder de nieuwe leiding soepel. Heel veel is er nog niet veranderd. De kwaliteit is volgens veel vaste klanten nog steeds ouderwets hoog. De gastvrijheid ook. Lachende gezichten, erg vriendelijk personeel, andere wensen worden zoveel mogelijk gehonoreerd. De menukaart is nog ongewijzigd, maar daar gaat verandering in komen. Jack Liu voert de veranderingen rustig door. Jack: “Niet alles ineens, maar met kleine stappen. We willen de vaste gasten niet overvallen. Alle wijzigingen testen we en kondigen we aan.” De kaart van Kwai-Wan zal wel veranderen.

De overname verliep soepel, ook omdat Kwai-Wan een stevige positie heeft tussen de acht Chinese restaurants in Den Bosch. Jack: “Robert van der Fange (de vorige eigenaar) heeft van Kwai-Wan een goed restaurant gemaakt, met een hele goede reputatie. We hebben een groot vast klantenbestand. Wij willen nu de volgende stap maken. Onze droom is een klein familierestaurant waar mensen graag komen. Natuurlijk om te eten, maar ook voor de sfeer. Kwai-Wan moet een gezellige ontmoetingsplek worden waar iedereen welkom is en ook heel graag komt.”

‘Geen 160 gerechten meer’
De eigenaren willen het traditionele imago van een Chinees restaurant in Nederland zoveel mogelijk los laten. “Een menukaart met 160 gerechten is volgens mij niet meer van deze tijd.” Jack heeft zijn huiswerk goed gedaan, want hij kent de historie van Chinese restaurants in Nederland prima.

“Dat van die grote menukaarten is altijd zo geweest in Nederland, maar er zijn niet veel restaurants die met zo’n omvangrijke kaart ook de kwaliteit altijd en bij alle gerechten kunnen garanderen. Wij gaan rustig aan naar een kaart van dertig tot veertig gerechten. Natuurlijk laten we de traditionele Nederlands Chinese menu’s niet los ook al zijn Babi Pangang en Foe Yong Hai niet oorspronkelijk Chinees, maar het wordt wel anders.”

“Wij willen de mensen plezier laten beleven in ons restaurant. Met hele smakelijke en ook heel gezonde menu’s. Kwaliteit heeft voor ons de hoogste prioriteit”, zegt Olivia. “Heel veel geld verdienen, staat voor ons niet voorop. Wij willen vooral gelukkig zijn. Je werkt om te leven en niet andersom.” Jack zegt, dat hij heel veel energie haalt uit positieve reacties van gasten. “En als iemand niet tevreden is, dan ben ik niet boos op de gast, maar teleurgesteld in onszelf. Wij moeten alles doen om het onze gasten naar hun zin te maken. Dat is ons doel met dit restaurant.”

‘Den Bosch schot in de roos’
De eerste aanzet is was hen betreft in elk geval al zeer geslaagd. Ze zijn in enkele maanden tijd van Den Bosch en de Bosschenaren gaan houden. Sterker nog, Olivia en Jack hebben het idee dat hun verhuizing van hun eerste Nederlandse vestigingsplaats Rotterdam naar Den Bosch een schot in de roos is. “We zijn heel gelukkig in Den Bosch”, zegt Olivia. “Een prachtige historische stad met heel veel leuke mensen. De afgelopen tweeënhalf jaar hebben we in Rotterdam gewoond. Dat leek een beetje op Sjanghai, waar we vandaan komen. Druk, hectisch, geluidsoverlast, voortdurend files, tot in de metro toe. Den Bosch is heel anders. Stukken rustiger. Bovendien zijn de mensen hier heel vriendelijk en open. Speciaal voor deze sfeer zijn wij in 2016 naar Europa gekomen. Met onze verhuizing naar Den Bosch lijkt een droom uit te komen.”

Olivia komt oorspronkelijk uit het oosten van China en Jack uit het noorden, nabij de grenzen met Mongolië en Noord-Korea. Ze leerden elkaar kennen in Sjanghai en trouwden daar zes jaar geleden. Olivia is docente Chinees voor buitenlanders. Jack is gediplomeerd kok, maar heeft nooit als zodanig gewerkt. Ook niet bij Kwai-Wan. Hij denkt wel mee over nieuwe menu’s, maar staat niet in de keuken.

Call Now Button

http://kwai-wan.nl/aanbieding/

NEW Happy Family Menu  € 39.80 (met 5 gerechten)

Grote wijzigingen met ingang van 2024

Op 12 ,13, Feb zijn wij open voor carnaval 

Openingstijden:

Dinsdag Gesloten (13-feb -2024 carnaval open)

Maandag Woensdag Donderdag : 16:00 - 19:30

Vrijdag Zaterdag Zondag : 16:00 - 20:30